yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın anında tahliyeye imkân veren yangın bapsı, öbür zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

23/12/2022Genel Yüksekliği sınırlı bir seviyenin üstünde olan kuruluşlar dâhilin yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni can kaybının önlenmesi namına bayağı önemli bir konumda bulunmaktadır. Mimariların anne antrelerinde veya koridor taksimmlerinde yangının müessir bir biçimde meydana gelmesi özellikle yüksek katlı yapılarda ayazlık veya pencerelerden geçiştirmek muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır dokumalarda arttırılan denetimler ile beraberinde yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri hummalı bir incelemeye yayımcı tutulur. Kuruluşların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, dokumaların dışında mevcut ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında hayat zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile çatı içi yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, doğal facia ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın ve müstacel gidişat anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da söylem edilen bu sektör bazı modellerde uygun kapı koluna dublör. 

Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir yüzının kilitsiz küreksiz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda sevimli zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Yangın kapısı katı ve dayanıklı bir strüktürya sahiptir ve çabucak zarar görmeyecek şekilde tasarım edilmektedirler.

Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız ayırt edici bir sair özelliği kilit + branş seti yahut panik amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Buraya denli anlatmaya çhileıştığımız yangın merdivenlerinin daha uran detaylarını binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetleme edilmesi ve işlevsel yapkaloriın korunması da hayati ögönen taşır.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) asıl amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide binalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki yaman, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu olumsuz koşulların gayrı katlara geçişini çelmek yahut olası başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın Yangın Çıkış Kapısı veya evgin bir durumda insanoğluın ferah bir itmesi ile içeriden dışarıya sağlıklı açılmaktadır.

Mimariların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına izin verilmektedir.

Firmamız ile yapacağınız alım satımlerde, biz sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, mütebeddil hükümler ve gelişen teknoloji ile kanuni zorunlulukları da adisyon ederek yangın merdivenlerinizi imal ediyor ve montajını esenlıyoruz.

Report this wiki page